BİR YAZ KAHVALTI MASASI

Merhaba;
   Belki bloğumu incelediyseniz sofra düzeni ,sofra sunumu,tabak sunumu gibi kendi hazırladığım masaları,sofraları,peynir tabaklarını paylaşacağımı söylemiştim.Amaç birbirimizden güzel ,fikirler almak.
  Fakat ben,epey uzun zamandır masa sunumu paylaşmadım.Nedenini sorarsanız ;hiç bir bilgi vermeden sadece masa paylaşmak istemedim.En azından sofra kültürü ,sofra adabı konularında bir şeyler paylaşmak istedim.Ne yapabilirim diye düşünürken ;çok genç yaşta kaybettiğim sevgili babamın ,yıllar önce benim için fasiküllerden ciltlettirdiği  "GÖRGÜ ANSİKLOPEDİSİ"elime geçti.
  Belki hatırlayanlarınız vardır.Gazeteler her hafta ,ya da her gün fasikül hediye ederlerdi.Saman yapraklı bu fasikülleri heyecanla biriktirirdim .Ama asıl heyecan veren ,o fasiküllerin matbaaya gidince ,ciltlenmiş halinin gelmesini beklemekti. Ve  daha sonra ,o saman kağıt ansiklopedinin sayfalarına defalarca bakmak,okumak  benim için  en büyük mutluluktu.Eskiden ne kadar ufak şeylerle ,büyük mutluluklar yaşıyormuşuz öyle değil mi?
  Daha sonra ki yıllarda o ansiklopedilere çok başvurdum. Bilgisayarlar ,O ANSİKLOPEDİLERİN pabucunu dama attığında bile ,onlara gözüm gibi baktım.Çok taşınmama rağmen ,o ansiklopedilerimi ;hep en önce koli yaptım .
   Bütün bunları neden anlattım biliyor musunuz?İşte şimdi o ansiklopedilere işim düştü.Yukarıda anlattığım ,sofra ile ilgili bilgileri bu ansiklopedilerden paylaşacağım.
   Bugün uzun bir yazı oldu.Onun için sadece, yazlıkta hazırladığım, "YAZ KAHVALTI MASASI"nın görüntüsünü gönderiyorum size :)Sevdikleriniz ve dostlarınız ile güzel masalarda,güzel sohbetler yapmanız dileğiyle...


BİR YAZ KAHVALTI MASASI

Cheff hacersener.com

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

12 yorum :

  1. o görgü kurallarını okumayı ben de çok severdim o nedenle de pek çok şey aklımda kalmış hala uygularım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey için o ansiklopedilere bakardık.Şimdi google 'a bakıyoruz.Ama ben de onların yeri ayrı.Dediğiniz gibi çok faydasını görmüşüz.Keşke şimdilerde de okunsa :(

      Sil
  2. Tam yaz kahvaltısı olmuş gerçekten de (:

    YanıtlaSil
  3. Benimde var o fasükülden ciltlenen kitaplarım. Yarın bakayım özledim o günleri sapsarı kâğıtlarını.
    Iyi ki hatırlattınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara sıra onlara bakmak gerçekten iyi geliyor.Sanki başka bir dünyaya dalmışsınız gibi :)

      Sil
  4. Eskiden bu kitaplar özeldi.:) Bilgisayarlar tabii ki hiç bir zaman yeriniz tutamaz.
    Bu arada sofranız çok içacıcı görünüyor. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Her şey harika görünüyor.. Hele ki incir sofranın baş misafiri gibi görünüyor..:) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnciri sevdiğim çok mu belli oluyor ;) Güzel yorumlarınıza çok teşekkürler .)

      Sil
  6. Benim de yemek ansiklopedilerim vardı.Şimdi ihtiyaç kalmadı ama o dönem çok popülerdi.Masanız çok güzel bu arada, ortancalar ile birlikte.

    YanıtlaSil