SOFRA/COMPASS GROUP TOP CHEF 2017 FİNALİ


Merhabaa;

   Geçtiğimiz hafta sonu harika bir etkinlikteydim.Türkiye'nin en büyük toplu yemek ve destek firması Sofra/Compass Group Türkiye tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen "Top Chef 2017"finale kalan 12 profesyonelden şef arasından birincisini seçti.

   Yarışmadan önce yine Sofra/Compass Group şeflerinin hazırladığı;çeşit çeşit sandviçler,ara sıcaklar,kanapeler,salatalar  ile hem gözümüzü hem midemizi doyurduk.

   Top Chef 2017 'nin finali için Sofra/Compass Group Türkiye'ye bağlı çalışan şefler Türkiye'nin ilk gastronomi platformu olma özelliğiyle dikkat çeken Gastronometro'da kıyasıya mücadele ettiler.

























  Yarışmada ilginç kurallar vardı.Ne hazırlayacaklarının önceden bilmeyen şeflerden ,yarışma esnasında belirlenen 5 malzemeyi kullanarak 60 dakika içerisinde 2 farklı tabak sunumu hazırlamaları istendi. Ana malzemeler somon,bulgur,incir,nane ,sirke ve ortak kullanım malzemeleri tuz,karabiber,soğan,tereyağ,toz şeker oldu.

   Şeflerin bütün bilgi ve becerilerini kullanarak hazırladıkları yemek tabakları jüri üyeleri tarafından test edildi.Lezzet,sunum,yaratıcılık,mutfak teknikleri,hijyen ve zamanlama gibi kriterleri göz önünde bulundurulan değerlendirmeler sonucunda jüri birinciyi belirlemek için puanlama yaparken biz de tüm yapılan yemeklerin tadına jüri üyeleri ile birlikte baktık.Hatta kendi favorilerimizi bile belirledik.
































 Yarışan şefler öyle farklı sunum ve lezzetler hazırlamışlar ki bazı yemeklerin içinde somon olduğunu bile anlamadık.İncirli,bulgurlu somon ezme hem sunumu hem de tadı ile oldukça farklıydı.İtiraf etmeliyim ki damak tadıma uymayan yemeklerde vardı.Ama hepsinin ucundan tadına baktım.İncir çorbası,incirli bulgur pilavı,incir soslu somon ızgara şu an aklıma gelenler.





    Final öncesinde ,Türkiye genelinde yapılan bölgesel seçmelerde toplamda 100 şef yarışmış ve Top Chef 2017' de yarışacak 12 finalist şef belirlenmiş.Vee hepimizin ama en çok şeflerin heyecanla beklediği,12 şefin sınırlarını zorladığı Türkiye finalinde kazanan Şef Güneş Akman oldu.Finalin tek bayan şefi olması benim için ayrı bir mutluluk oldu.Yarışan tüm şeflere ve böyle güzel bir yarışma ile şeflerin tutkularını ve mutfak becerilerini sergileme fırsatı veren Sofra/Compas Group Türkiye 'ye başarılar dilerim.









Cheff hacersener.com

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..