ŞEF FIRAT SİRİS BLOGGER TADIM ETKİNLİĞİ

Merhabalarr;

   Biliyorsunuz ;gittiğim güzel etkinlikleri sizlerle paylaşmayı seviyorum.Geçtiğimiz günlerde Sevgili @konusankalemm Serkan bey ve sevgili arkadaşım @emel_krca nın daveti ile Hilton Garden İnn İstanbul Airport otelde yapılan bir  tadımdaydım.Bu etkinlik diğer etkinliklerden biraz farklı bir etkinlikti.Çünkü @cheffiratsiris in biz bloggerler için ,kendi elleri ile hazırladığı klasik tatlara ,kendine özgü farklılıklar kattığı  ,fakat bir o kadar da lezzetli ve şık sunumlu  yemeklerini tatma fırsatı bulduk.

    Ben bu etkinliğe tadım değil.Doyum etkinliği diyorum.Gerçekten tadım dediğimizde , minik tadımlıklar aklımıza gelir.Ama Şefimin sunumları gayet doyurucu ve büyük porsiyonlar şeklinde servis edildi.Neden bunu söyledim.Çünkü biliyorsunuz ki önce göze hitap etmek ve görsellik önemlidir.Lezzeti daha sonra tadınca anlarsınız.Böylece @cheffiratsiris ilk önce gözlerimizi doyurdu.



ŞEF FIRAT SİRİS BLOGGER TADIM ETKİNLİĞİ


 

   Tabii ki daha sonra damaklarımızın şenlenmesine sıra geldi.Önce herkesin eminim,çok sevdiği içli köfteyi Şef elleri ile  sıcak sıcak servis etti.İncecik açılmış hamuru ve bol malzemesi ile çok başarılıydı.Arkasından gelen deniz mahsullü içli köfte deniz ürünlerini sevenleri mest etti.İtiraf etmeliyim ki ben klasik tatlardan yana olduğum için tercihim ,klasik içli köfte oldu.





Şef; tavuk,kuru meyve ve bal ile tatlandırdığı ,Osmanlı Mutfağından  BALLI MAHMUDİYE  yi anlatırken ,ben damağı bırakın gözümde bile canlandıramadım.Sonra inanın tabağı sildim süpürdüm.Enfes bir lezzetti.Kuru meyveler bir tavuğa bu kadar mı yakışır...Evde de mutlaka yapıp sevdiklerimle paylaşacağım.










    Bir ana yemekten ,tekrar bir ana yemeğe geçtiğimizde Şef bizi tekrar şaşıttı ve hep tatlısını yaptığımız ayva bu kez dolma olarak   karşımıza çıktı.Osmanlı Mutfağı'ndan PEKMEZLİ AYVA dolması.Çoğumuz ilk defa yediğimiz halde ...Nasıl anlatsam bilemiyorum ama enfesti.Tatlı ve tuzlu dengesi ancak bu kadar güzel kurulabilirdi.





     Sırada ki damak çatlatan lezzet PORTAKALLI LEVREK...Tabii ki o da balık severlerden tam not almayı başardı.Bu sunum için Şef ,özel tabaklar almayı ihmal etmemiş.Hem siyah tabakta ,hem beyaz tabakta sunumunu gerçekleştirdi.Bu konuda, bizim fikirlerimizi de almayı ihmal etmedi.




    Doğal olarak ,günün son sunumu tatlı ile oldu.Fakat tahmin edersiniz ki bu güzel günün tatlısı da güzel ve özgün olmalıydı.Nitekim Fırat Şef bizi tekrar şaşırttı.Bu defa tropik adalardan bir esinti hissettik.HİNDİSTAN CEVİZİ KABUĞUNDA HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ SÜTLAÇ buzlar içinde meyvelerle ikram edildi.Bizlerde yemeye doyamadık.Sütlacın tadı damağımızda kaldı.




    Güzel bir günden ,bu güzel kareler kaldı.Misafirperverliği , güler yüzü ve enfes yemekleri için @cheeffiratsiris e ,daveti için @konusankalem ve @emel_krca ya çok teşekkürler..



Cheff hacersener.com

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

1 yorum :