MASA DÜZENİ

Merhabalar ,sevgili dostlar ;
   Bugün apartman komşumuz için hazırladığımız masa ile sizlere selam vermek istedim.
   Komşuluk öldü ,bitti diyoruz ya ;biz bugün bu söylemi ;sevgili komşularımla beraber alt ettik."Nasıl" derseniz.Kısaca anlatmak istiyorum.
    Komşumuz ;78 yaşında ,bir çok hastalıkla boğuşan ,fakat komşuluk vazifelerini asla aksatmayan ,bayramlarımızı mutlaka hediyelerle kutlayan ,dünya koşuşturmasından onu ,aramayı ihmal etsek bile ,bizi arayıp soran ,hani derler ya "tam bir İstanbul Hanımefendisi "diye işte öyle bir insan.
    Üstelik hiç kimsesi yok.Hiçbir karşılık gözetmeden ona yardım eden sevgili komşum Emine hanıma biz de destek olduk.Herkes birer ,ikişer çeşit pasta börek yaptı. Yaşlı TAKUHİ teyzemizin evinde böyle güzel bir gün organize ettik.Bütün dostlarını ,hastanede ki hemşirelerini ,hatta doktorunu bile çağırdık.Tahmin edeceğiniz gibi çok çok mutlu oldu.Hatta ; Kurban Bayramı için aldığı, ama rahatsızlığından dolayı veremediği hediyelerini vererek ,bizleri yine mahcup etti.



    Geçtiğimiz haftalarda KOMŞULUK HAFTASI kutlandı.Belki duymuşsunuzdur.Güzel bir şey mi bilemedim.Çünkü böyle zorlama değil de, insanların içinden geldiği gibi komşularıyla güzel vakitler geçirmeleri gerekiyor.En azından bir kahve için zaman yaratmaları gerekiyor diye düşünüyorum.Sizler ne dersiniz?
    Bu arada ,belki isminden anlamışsınızdır...Takuhi teyzemiz Ermeni.Fakat anne,babası dahil doğma ,büyüme İstanbul'lu.Bunu neden söyledim ;biliyor musunuz ,yüzlerce yıl acı günümüzü ,tatlı günümüzü birlikte yaşadık.Kurtuluş savaşında ,omuz omuza yurdumuzu savunduk,Ve yine yüzlerce yıldır,kardeşçe yaşıyoruz.Bizi bölmek isteyenlere ,2'ye,3'e ,4'e böleye uğraşanlara belki biraz ders olur.
    Bu arada ,masada görünen ,pastayı ve masanın en ucunda ki çatlak kurabiyeyi ben yaptım.Onların tarifini sizlerle paylaşacağım.Sevgiyle ve sevdiklerinizle böyle güzel masalarda olmanız dileğiyle...



Cheff hacersener.com

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

6 yorum :

  1. Harikasınız. Nasıl ince bi davranış. Anlattığın kadarıyla da Takuhi teyze de bunu sonuna kadar hak eden gerçek bir hanımefendi. Sofra da şahane görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.bizler içinde güzel ve verimli bir gündü:)

      Sil
  2. Ne iyi etmişsiniz.. Komşuluk ölmedi aslında.. Bu da çok güzel bir mesaj olmuş.. Bir insanı sevindirmekten daha güzel ne olabilir..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım.Aslında her şey bizim elimizde.Teşekkürler güzel yorumlarınıza :)

      Sil
  3. Muhteşem bir sofra olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumlarınıza çok teşekkürler :)sevgiler

      Sil